10 Ağustos 2008 Pazar

Tavuklu Karnıyarık

.

TARİFE YORUM YAZ

Tavuklu Karnıyarık

Oktay Usta Tavuklu Karnıyarık Tarifi

Malzemeler:
1 kg. patlıcan
1 soğan
2 adet domates
50 gr.kaşar peyniri
3 biber
7 adet mantar
1 demet maydanoz
300 gr. tavuk eti
1 çorba k. salça
tuz
karabiber
çiçek yağı


Hazırlanışı:
İlk olarak patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek fırında közlenir. Daha iç harcı hazırlanır. Bunun için soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır. Üzerine mantar, biber ve salça ilave edilerek sotelenmeye devam edilir. Daha sonra üzerine minik minik doğranmış tavuk eti eklenir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenir.

Pişen patlıcanların ortası kesilerek içerisine hazırlanan harç doldurulur. Üzerine bir dilim domates, bir dilim biber ve biraz kaşar peyniri rendesi konularak fırında pişirilir.

1 yorum:

  1. normalde kıymayla yapılan karnıyarığı oktay ustamız tavukla denemiş en yakın zaman da ben de yapmayı düşünüyorum, çok güzel görünüyor. yeşil elma programını beğeniyle seyrediyorum oktay usta harikalar yaratıyor programlarında yıllardır beğeniyle seyredilip yayınlandığına göre rastlantı olamaz.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...