10 Eylül 2008 Çarşamba

Elmali Kek

.

TARİFE YORUM YAZ

Elmalı Kek

ELMALI KEK:
3 elma
3 yumurta
1,5 su b. tozşeker
yarım p. margarin
1 çay b. süt
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 çorba k. üzüm
2 çorba k. fındık
2 su b. un
1 tatlı k. tarçın



HAZIRLANIŞI:
Kek için şeker(şekerden 2 çorba kaşığı
elmalar için ayırın) ve margarini mikserle çırpın.
üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpmaya
devam edin. sütü,kabartma tozunu,vanilyayı,
limon kabuğu rendesini,üzümü ve fındığı da
ekleyin.2 su bardağ un kıvam olarak yeterli
oluyor. karışım sağlandıktan sonra kelepçeli
kek kalıbına boşaltın. elmaları ortadan ikiye
kesip çekirdeklerini alın. ters çevirip üzerini
bıçakla elma dağılmadan karelere kesin.
elmaları hafifçe kek hamurunun üzerine
bastırarak dizin. ayırdığınız şekeri ve tarçını
elmaların üzerine serpiştirip fırına koyun.
180 derecede daha sonra fırının ısısını ayarlayarak
içi yumuşak kalmayacak şekilde pişirin.görüntüsü
ve kokusu tüm mutfağı saran bir anne keki..

1 yorum:

  1. elmalı kek severlere açıklayıcı bir tarif,elmalı keki bende çok severim

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...