9 Temmuz 2010 Cuma

Batırık

.

TARİFE YORUM YAZ

Batırık

Malzemeler:

  • 1,5 su b. esmer bulgur
  • 1 çorba k. susam
  • 1 çorba k. tahin
  • 1 soğan
  • 1 tatlı k. biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 domates
  • 1 demet taze soğan
  • 2 sivri biber
  • limon
  • zeytinyağı
  • tuz,kimyon
  • marul veya lahana

HAZIRLANIŞI:
Bulgurun üzerine sıcak su koyup kısır gibi demlendirin.
Diğer tarafta susamı bir tavada kavurun. Kabaran
bulgurun üzerine susamı,tahini, biber salçasını,limon ve
zeytinyağını ekleyin. Geri kalan tüm sebzeleri ince ince
doğrayıp karıştırın. Tuz ve baharat ekleyip biraz su
ilave ederek sulandırın. Haşlanmış lahana veya marulla misafirlerinize veya ailenize
ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...