28 Temmuz 2010 Çarşamba

Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Oktay Usta'dan

.

TARİFE YORUM YAZ

Dondurmalı Kadayıf Tatlısı Oktay Usta'dan

Malzeme:
250 gr kadayıf
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b. fındık

Şerbeti İçin:
2 su b. tozşeker
1,5 su b. su
1 dilim limon



Üzeri İçin:
dondurma


Hazırlanışı:
Kadayıfları incecik kıyın ve sıvıyağ ile karıştırın.Ya tek tek çemberlere ya da tek bir pasta çemberine yarısını paylaştırın.Üzerlerine fındık parçaları serpin.Kalan kadayıfları da fındıkların üzerine paylaştırarak üzerlerine bastırın. Daha sonra 180 derecede pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun.

Kadayıflar fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.Kalıplardan çıkartıp üzerlerine birer top dondurma koyup hemen servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...