30 Temmuz 2010 Cuma

Kubbeli Börek Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzeme:
3 haşlanmış patates
125 gr. margarin
yarım p. yaşmaya
1 yumurta
1 çay b. su

İç Harcı İçin:
250 gr. kıyma
2 soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:Karıştırma kabına yarım paket yaşmamayı alın. Üzerine su ilave ederek mayayı eritin. Yumurtayı ekleyin. 3 adet patatesi haşlayın ve karıştırma kabına rendeleyin. Üzerine 125 gr. margarini ekleyip karıştırın.

Üzerine un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İç harcı için soğanı yemeklik kesin ve tavaya alın. Üzerine 250 gr. kıymayı ekleyin ve birlikte kavurun. Üzerine ince kesilmiş maydanozu ve salçayı ekleyerek bir iç harç elde edin.

Hamuru merdane ile açın. Hamurun ortasına iç harcı koyun. Hamurun uç kısımlarını birleştirerek kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...