22 Temmuz 2010 Perşembe

Kıymalı Katmer Böreği

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler :


Hamuru İçin:

4 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Çay B. Süt
1 Yumurta Akı
Tuz
Su

Arakatlara Sürmek İçin:
2 Çorba K. Yumuşak Margarin

İç Harcı İçin:

250 Gr. Kıyma
1 Soğan
1 Çay B. Ceviz İçi
1 Çay B. İnce Bulgur
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:


İç harcı hazırlarken; soğanları doğrayın. Tavaya yağ ve soğanı koyup kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini ve salçasını koyup karıştırın. Bulguru ve cevizi ilave edip harcı karıştırın. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu da ilave edin.


Hamuru hazırlarken; geniş bir kaseye unu alın. Ortasını havuz gibi açın. Ortaya kuru mayayı, sütü, yumurta akını ilave edin. Kenarlarına tuzu serpin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için yeteri kadar suyu ekleyin. İyice yoğurduktan sonra hamuru ikiye bölün. Unlayarak dinlendirin.

Her iki parçayı da 5 bezeye bölün. Bezeleri tabak boyunda açın. Aralarına yumuşak margarin sürün. 5 taneyi üstüste yerleştirin. Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayarak üstüste koyun.

Merdaneyle unlayarak açın. Açtığınız hamurları altışar parçaya bölün. Her parçaya iç harçtan koyun. Rulo gibi sararak uçlarını hafif kıvırın.

Ay çöreği gibi şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bir süre tepside mayalanması için bekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...