7 Temmuz 2010 Çarşamba

Meyveli Sünger Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzemeler :
3 Yumurta
1 Su B.Toz Şeker
1 Su B.Yoğurt
1 P.Kabartma Tozu
1 P.Vanilya
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Su B. Un

Şerbeti İçin:
1.5 Su B.Toz Şeker
2.5 Su B.Su
1 Dilim Limon

Üzeri İçin:
Kivi
Muz
Nar


Hazırlanışı

Karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 1 limon kabuğu rendesi,1 su bardağı yoğurt ilave edin ve tekrar mikserle çırpın. Daha sonra üzerine 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ilave edin. Üzerine 1 su bardağı un ekleyin ve tekrar mikserle çırpın.



Fırın kabına sünger tatlısını boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağu su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti 3 dakika kaynatın. Fırından çıkan sünger tatlısını soutn ve üzerine ılık şerbeti kaynatın.

Sünger tatlısı şerbetini çekince üzerine kivi ve mzu dilimleri ekleyin ve servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...