31 Temmuz 2010 Cumartesi

Narlı Ekmek Tatlısı Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler:
1 litre süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k.un
2 çorba k.mısır nişastası
1 p.labne peynir
1 yumurta sarısı
1 çorba k.vanilya

Tabanı İçin:
1 p.kızarmış ekmek
1 su b.toz şeker
2 su b.su

Üzeri İçin:
1 poşet toz şanti
1 çay b.süt
1 adet nar


Hazırlanışı:
Kreması için tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve vanilyayı alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişince altını kapatıp labne peyniri de ekleyerek iyice çırpın.

Kızarmış ekmekleri ıslatmak için ise 1 su b. toz şekeri tavaya alarak kısık ateşte eriyene kadar bekleyin. Rengi değişince (fazla yanarsa acı olur) üzerine sıcak su ekleyerek şekerler ayrılana kadar kaynatın.

Kızarmış ekmekleri fırın kabına alarak üzerine karameli dökün. ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.

Soğuyan tatlıyı krem şanti ve nar taneleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...