17 Ağustos 2010 Salı

Ayvalı Kuzu Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Ayvalı Kuzu Tarifi


Oktay Usta'dan çok güzel bir tarif daha hanımlar hadi kolay gelsin.

Malzemeler:
2 adet ayva
yarım kg. kuzu eti
4 soğan
2 defne yaprağı
1 tatlı k. un
1 tatlı k. tane karabiber
tuz
su
sıvıyağ



Hazırlanışı:Tencereye sıvıyağı alın.Sıvıyağın üzerine yarımm kg.kuzu etinleri suyunu çekene kadar etleri kavurun.4 adet soğanı iri olarak kesin.Etlerin üzerine soğanları,2 dfne yaprağı,tane karabiber ilave edin ve kavurmaya devam edin.Daha sonra 1 tatlı kaşığı söke un ve su ilave edip eti pişirmeye devam edin.2 adet ayvayı küp olarak kesin.

Etlerin pişmesine yakın.ayvaları tencereye ilave edin ve tekrar kaynamaya bırakın.Ayvalı Kuzu pişince servis tabağına alıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...