22 Ağustos 2010 Pazar

Böğürtlenli Pasta

.

TARİFE YORUM YAZ

Böğürtlenli Pasta
Malzemeler:
KEKİ İÇİN:

3 yumurta
1 su b. toz şeker
2 çorba k. toz badem
1,5 su b. söke un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay b. su




Kreması İçin:
2 su b. süt
1 çay b. toz şeker
2,5 çorba k. söke un
1 çorba k. vanilya
2 çorba k. damla çikolata

Keki Yumuşatmak İçin:
böğürtlen marmelatı

Şantisi İçin:
1 paket toz şanti
1 su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:
böğürtlen


Hazırlanışı:Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine,1 çay bardağı toz şeker,2.5 çorba kaşığı söke un,1 çorba kaşığı vanilya ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pişirin.Keki için karıştırma kabına 3 adet yumurta kırın.Yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpın.Üzerine yarım çay bardağı soğuk su ve karıştırın.Üzerine 1.5 su bardağı söke un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Yuvarlak bir çemberin altını yağlı kağıt ile kapatın.

Yuvarlak çemberin içine kek karışımını boşaltın.Önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin.Pişen pasta kekini pişirnce soğumaya bırakın.Daha sonra 3 parça kesin.Servis tabağına yuvarlak çemberi alın.1.kat pasta kekini alın.Üzerine böğürlern reçeli sürün.Üzerine kremanın yarsını dökün ve yayın.Üzerine damla çikolata paylaştırın.Üzerine 2.pasta kekini alın ve elinizle bastırın.Üzerine böğürtlen reçeli ve kremadan dökün.Üzerine son kağada kapatın ve üzerine şanti sürün.Daha sonra pastanın kenarlarını şanti ile süsleyin.Pastanın ortasına böğürtlen ilave edin ve soğumaya bırakın.Daha sonra yuvarlak çemberen çıkartın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...