19 Ağustos 2010 Perşembe

Damla Sakızlı Ayva Reçeli Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzemeler:
3 kg. ayva
3 kg. toz şeker
2 limon
1 paket damla sakızı
2 lt. su


Hazırlanışı:3 kg.ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek kısımlarını çıkartın.Ayvaları küp olarak kesin.Tencereye ayvaları alın.Biraz rengi dönünce üzerine 2 lite su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Kaynadıktanm sonra üzerine 3 kg.toz şeker dökün ve tekrar kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu ilave edin ve ocaktan almaya yakın damla sakızı ekleyip pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...