27 Ağustos 2010 Cuma

Daneli Çorba Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ


Daneli Çorba Tarifi



Malzemeler:
  • 1 Çay B. Yarma Beyaz Mısır
  • 1 Su B. Haşlanmış Buğday
  • 2 Su B. Et Suyu
  • Tuz
  • Su
Terbiyesi İçin:
  • 1 Yumurta
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba K. Söke Un

Üzeri İçin:

  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Nane


Hazırlanışı:Mısırı suda haşlayın. Dilerseniz sarı mısır da kullanabilirsiniz. Tencereye yeteri kadar su koyun ve haşlanmış buğdayı ilave edin. Et suyunu dökün. Haşladığınız mısırı da suyuyla beraber çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve kapağını kapatın.

Terbiyesini hazırlarken; yumurtayı, yoğurdu ve unu çırpın. Soğuk su koyun. Çorbanın suyundan 3 kepçe kadar ilave edin. Çorbayı karıştırırken bir yandan terbiyesini dökün. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Pul biber ve nane koyup karıştırın. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...