27 Ağustos 2010 Cuma

Haşhaşlı Kek Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Haşhaşlı Kek
Haşhaşlı Kek 


Malzemeler:

  • 2 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Söke Un
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Limon Kabuğu Rendesi




Mantolamak İçin:

  • Mor Haşhaş

Şerbeti İçin:

  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Dilim Limon


Süslemek İçin:


  • 1 Poşet Toz Şanti
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • Yarım Kg. Çilek






Hazırlanışı: Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın. Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı da ekleyip karıştırın. Küçük fırın kaplarını önce margarinleyin.



İçlerini mor haşhaşla mantolayın. Hazırlanan karışımı kalıplara dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkıp biraz soğuyunca tabağa ters şekilde çevirin. Şerbetini dökün. Toz şantiyi ve sütü çırpın.



Hazırladığınız şantiyi, şanti torbasına doldurun. Tatlıların ortalarına sıkın. Çilekleri ikiye bölün ve şantinin üzerine yerleştirin. Limon çiçekleriyle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...