24 Ağustos 2010 Salı

Hurmalı Revani Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Hurmalı Revani Tatlısı

Oktay Usta'dan parmaklarınızı ısırtacak bir tarif daha, afiyet olsun.

Malzemeler:
4 yumurta
1 su b. esmer toz şeker
1,5 su b. söke un
2 çorba k. irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sade organik mor haşhaş

Şerbeti İçin:
2,5 su b. su
2 su b. toz şeker
1 dilim limon

Hurmalı Sos İçin:
4 hurma
2 çorba k. toz şeker

Üzeri İçin:
hindistan cevizi


Hazırlanışı:Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kalıbı margarin ile yağlayıp manto yapın.Üzeirne siyah haşhaş ile kaplayın.Kalıba revani harcını ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.Haurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirin.Kalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökün.Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...