1 Ağustos 2010 Pazar

Kapalı Pide Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler:
4,5 su b. söke un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. yoğurt suyu
tuz
su

İç Harcı İçin:
4 soğan
300 gr. kıyma
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz, karabiber

Üzeri İçin:
tereyağı


Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 fiske tuz ilave edin.Unun ortasına havuz açın ve içine
yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı yoğurt suyu ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurun.İç harcı için 4 adet soğanı küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağın üzerine soğanları ilave edin.Soğanın üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Üzerine tuz ve karabiber ilave edip iç harcı karıştırın.Pide hamurundan bezelere bölün.Her bezeyi merdane ile açın.Pide hamurunun üzerine kıymalı iç harçtan paylaştırın.Hamuur karşılıklı uç kısımlarında birleştirip kapatın.Fırın tepsisine pideleri dizin.Önceden ısıtılmış olan 225 derecelik fırında pişirin.Pideler fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürüp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...