12 Ağustos 2010 Perşembe

Kaymaklı Ahududulu Elma Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzemeler:
3 elma
2 yumurta
1 çay b.süt
1 su b. söke un

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Üzeri İçin:
1 su b.ahududu marmeladı
ceviz
kaymak

Hazırlanışı:Elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin.Diğer tarafta sosu için yumurtayı, sütü ve söke unu çırpın. Akıcı kıvamda bir sos elde edin. Elmaları önce una atıp, daha sonra sosa bulayarak sıvıyağda kızartın. Kızarttığınız elmaları servis tabağına alın. Üzerine ahududu reçelini gezdirdikten sonra ceviz parçaları ve kaymak ile beraber servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...