28 Ağustos 2010 Cumartesi

Kiremitte Somon Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Kiremitte Somon Tarifi
















Bu güzel yemeği afiyetle yemeniz dileğiyle...

Malzemeler:
Yarım Kg. Somon Balığı
8 Taze Mantar
2 Domates
3 Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
2 Çorba K. Domates Püresi
1 Limon
3 Defne Yaprağı
Tuz
Tane Karabiber
Sıvıyağ


Üzeri İçin:
1 Tutam Maydanoz


Hazırlanışı:Mantarı, domatesi ve biberi dilimleyin. Tavaya sıvıyağ dökün ve önce mantarı kavurun. Ardından domatesi ve biberi ilave edin. Domates püresini, tuzunu ve karabiberini de dökün. Karıştırarak biraz daha pişirdikten sonra karışımı kiremite alın.

Somon balığını, bıçağı eğerek dilimleyin. Somon dilimlerini kiremitteki sosun üzerine dizin. Limonu yarım ay şeklinde dilimleyin. Somonların üzerine dizin. Son olarak defne yaprağını ve tane karabiberini koyun. Az tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...