20 Ağustos 2010 Cuma

Limonlu Sarıkız Kurabiyesi

.

TARİFE YORUM YAZ

Limonlu Sarıkız Kurabiyesi
Malzemeler:
1,5 su b. söke un
1 çay b. pudra şekeri
1 çay b. mısır nişastası
150 gr. tereyağı
1 limon
1 paket vanilya
1 fiske tuz

İç Harcı İçin:
1 su b. pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
50 gr. tereyağı
2 çorba k. bal



Mantolamak İçin:
toz şeker
sarı gıda boyası


Hazırlanışı:Karıştırma kabına 1 limonun kabularını rendeleyin.Üzerine 150 gr.margarin ve 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edin.Üzerine 1 çay bardağı mısır nişastası,1 paket vanilya ve 1.5 su bardağı söke unu ilave edin ve yoğurun.Hamurdan cevizden biraz daha küçük bir parça kopartın ve elinizle yuvarlayın.Kurabiyeyi mantolamak için toz şekeri ve 1 tutam sarı gıda boyasını karıştırın.

Kurbaiye hamurlarını elinizle hafifçe bastırın ve bir tarafını toz şekerli sarı gıda boyasına bulayın.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.İç harcı için 1 su bardağı pudra şekeri ile limon kabuğu rendesi,tereyağı ve bal ile iyice karıştırın.Fırından çıkan kurabiyelerin arasına kremadan sürüp kapatın.Bu şekilde hazırlayıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...