5 Ağustos 2010 Perşembe

Oktay Usta Güllaç Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ





Malzemeleri:
– 10-11 Güllaç yufkası
- 2,5 lt süt
- 750 Gram toz şeker
- 1 Paket şekerli vanilin
-Nar taneleri
- Dövülmüş ceviz veya antep fıstığı bunu tercihinize göre bademde kullanabilirsiniz.

Yapılışı : Süt ve şekeri kaynatıyoruz. Hemen peşinden vanilini ekleyip ısıtıyoruz. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye seriyoruz. Üzerine bir kepçe ılık sütten gezdiriyoruz. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdiriyoruz. Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine döküyoruz. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz veya antepfıstığı bunu tercihe göre badem ilede süsleyebilirsiniz.Güllacı afiyetle yiyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...