9 Ağustos 2010 Pazartesi

Oktay Usta İçli Köfte Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzemeler :
Hamuru İçin:

  • 2,5 Su B. Esmer İnce Bulgur
  • 1 Su B. İrmik
  • 1 Yumurta
  • 1 Çorba K. Salça
  • 200 Gr. Kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Su

İç Harcı İçin:

  • 500 Gr. Kıyma
  • 2 Kuru Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Su B. Ceviz İçi
  • 125 Gr. Margarin
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Baharat Çeşitleri



Hazırlanışı:
İç harcını hazırlarken; soğanları doğrayın. Kıymayı ve soğanları yağda kavurun. Ceviz içi, sarımsak ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Piştikten sonra doğranmış maydanozu da ekleyin ve karıştırın. Hamuru için; bulguru ve irmiği karıştırma kabına alın.

Az ılık su dökün ve karıştırın. Kıymayı, yumurtayı, salçayı ve baharatları ilave edip, yoğurun. Arada ılık su ekleyebilirsiniz.

Kıvamını bağlamak için un ilave edin. İyice yoğurduktan sonra elinizi ıslatarak ya da makina yardımıyla içini dolduracak şekilde yuvarlayın. İçlerine iç harçtan koyun ve ağızlarını kapatın. Sıvıyağda kızartın.

1 yorum:

  1. İçli Köfte kültürümüzün en güzel yemeklerinden biri. Genel olarak Doğu ve Güneydoğu yöresine has bir yemek. Şekil olarak yöresel olarak değişebildiği gibi tad olarak aynı enfes lezzete sahiptir. Şeklen bazı yörelerde limonu andıran yani yukarıdaki gibi hafif ovale benzer bir şekilde yapılırken, bazı yörelerde de yuvarlak olarak yapımı yaygın olan çok lezzetli bir yemeğimizdir. En yakın zamanda tekrar bu lezzetten tatmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...