3 Ağustos 2010 Salı

Oktay Ustadan Elmalı Profiteröl

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzemeler:
3 adet elma
yarım kakolu pasta keki
1 paket kakaolu bisküvi
1 su b. fındık
tarçın

Çikolata İçin:
3 su b. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. kakao
2 çorba k. un
10 adet ikramlık bitter çikolata
3 çorba k. sıvıyağ

Üzeri İçin:
parça çikolata


Hazırlanışı:Karıştırma kabına yarım pasta kekini ve bisküvileri alıp elinizle parçalayın.Üzerine 3 adet elmayı rendeleyin.Üzerine 1 su bardağı fındık tarçın ilave edin ve güzelce yoğurun.Ceviz parçası büyüklüğünde toplar yapın.Çikolata sos için tencereye 3 su bardağı sütü alın.

Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı un ilave edin.Üzerine 10 adet İkramlık biter çikolata ekleyin.Çikolata sosunu kaynatın.Servis tabağına elmalı profiterolu ekleyin.Üzerine çikolata sosu dökün.Üzerine parça çikolataları ekleyip hemen servis edin.

1 yorum:

  1. Bu tarifi arıyordum herkeste ama bir türlü böyle açık şekilde anlatan bir yer bulamadım.Konuklarıma ikram ettiğimde benim yaptığıma inanamadılar ilk önce.Hazır zannettiler.Teşekkür ederim emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...