5 Ağustos 2010 Perşembe

Pekmezli Lokma Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler:
3 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çorba k. toz şeker
sıcak su

Kızartmak İçin:
sıvıyağ

Şerbeti İçin:
4 su b. toz şeker
2 su b. su
1 dilim yeşil limon

Üzeri İçin:
pekmez
nar


Hazırlanışı:
Lokmanın şerbeti için tencereye 4 su toz şeker,2 su bardağı syu ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Mayanın üzerine sıcak su ilave edin.İlk önce mayayı eritin.

Mayanın kenarındaki unlardan biraz alın ve maya ile karıştırın ve daha sonra kalan unlarla mayanın üzerini kapatın ve mayalandırın.Daha sonra üzerine sıcak su ilave edin ve elinizle çırpın ve özdeşleştirin.Kabın üzeirne streç flim ile kapatın.Lokma hamuru kabarınca çay kaşığı ile tenceredek,sıvıyağın içinde kızartın.Lokmaları soğuyan şerbetin içine dökün ve şerbetini çektirin.Servis tabağına lokmalrı alın.üzerine pekmez ve nar taneleri ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...