15 Ağustos 2010 Pazar

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Malzemeler:
6 ayva
2 su b. toz şeker
kırmızı gıda boyası
su


Muhallebesi İçin:

2 su b. süt
2 çorba k. un
1 çay k. margarin
2 çorba k. labne
1 çay b. toz şeker

Üzeri İçin:
pişmaniye


Hazırlanışı:Tencereye su alın.6 adet ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını çıkartın. Ayvaları tencereye alın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve ayvaları pişirin.Muhallebisi için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Sütün içine çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un ekleyin sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı labne peyniri,1 çay kaşığı margarin ekleyin ve tekrar karıştırın.Pişen ayvaları servis edip tabağa dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...