30 Ağustos 2010 Pazartesi

Tavuklu Pide Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler:
4 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Tatlı K. Tuz
Alabildiği Kadar Ilık Su

İç Harcı İçin:
300 Gr. Tavuk Budu
1 Soğan
2 Biber
2 Domates
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Közlenmiş Biber Püresi
1 Tutam Taze Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ


Hazırlanışı:Unu, mayayı ve tuzu karıştırma kabında harmanlayın. Ortasını açın ve ılık su dökün. Ortasından karıştırarak yoğurmaya başlayın. Hamur elinizi bırakana kadar su ekleyerek yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın ve gerekirse un ekleyin.

Hamuru 12 bezeye ayırın ve tatlı tabağından biraz daha küçük açın. İç harcını hazırlarken; tavuk budunu küçük küçük doğrayın. Soğanı, biberleri, domatesleri doğrayın. Ayrı bir kaseye alın. Üzerine doğranmış taze kekiği, tuzu ve karabiberini dökün.

En son salçayı, püreyi ve sıvıyağı dökün. Elinizle iyice karıştırın. Açtığınız hamurlara tavuklu harcı paylaştırın ve kenarlarından kıvırarak ağızları açık pide şekli verin. Yağlanmış tepsiye küçük pideleri dizin. Püf noktası tepside mayalanmalı. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...