25 Ağustos 2010 Çarşamba

Vanilya Soslu Kazandibi

.

TARİFE YORUM YAZ

Vanilya Soslu Kazandibi


Malzemeler:
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. söke un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı

Kazandibi tabanı için:

4 çorba k. pudra şekeri



Hazırlanışı:Tencereye 1 litre sütü alın.Sütün içine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,nişasta,pirinç unu 1 paket vanilya ve 1 adet yumurta kırın ve sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın üzerine yuvarlak bir fıırn tepsisini alın.Fırın tepsisine pudra şekeri serpip bir yandanda 3 yada 4 kepçe muhallebiden alın ve kepçenin tersiyle sürekli karıştırarak fırın tepsisinin heryerini yakın.Daha sonra fıırn tepsisine muhallebiyi dökün.

Daha sonra tezgaha ıslak bez serin ve fırın tepsisine alın ve nem verin ve bekletin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Bu muhteşem tatlıyı afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...