4 Ağustos 2010 Çarşamba

Yeşil Elma ' dan Havuçlu Revani Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzemeler:
4 yumurta
1 su b.toz şeker
1 su b.irmik
2 su b.un
1 p.kabartma tozu
1 tatlı k.tarçın
2 havuç

Şerbeti İçin:
4 su b.toz şeker
4.5 su b.su
1 dilim limon


Hazırlanışı:İlk olarak havuçları soyduktan sonra rendeleyerek tavada kısık ateşte yarı kıvamda pişene kadar kavurun.Diğer tarafta yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri de ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonrasında üzerine ilk sıcaklığı çıkan hauvucu, irmiği, kabartma tozunu, tarçını ve söke unu ekleyerek çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine dökerek 180 derecede pişirin.

Bu arada şerbetini de hazırlayın. Tatlı ve şerbet ılıkken üzerine dökerek şerbetini iyice çekinceye kadar bekleyin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis edin.

yeşil elma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...