17 Eylül 2010 Cuma

Beğendili Poğaça Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Beğendili Poğaça Tarifi
Malzemeler :
•Beğendili Poğaça:
3 Su B. Söke Un
1 Çay B. Zeytinyağı
1 Çay B. Yoğurt
1 Yumurta
1 Çorba K. Tereyağı
1 Tatlı K. Tuz
1 P. Kabartma Tozu



•İç Harcı İçin:
4 Patlıcan
1 Çorba K. Un
1 Su B. Süt
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber
Muskat
50 Gr Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
:

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Çatalla ezin. Tencereye çok az sıvıyağ dökün. 1 çorba kaşığı un ekleyerek kavurun. Ezilmiş patlıcanları ilave ederek karıştırın. Sütünü dökerek çırpma teliyle karıştırın. Tuzunu karabiberini atın. Az muskat rendeleyin. Son olarak kaşar peynirini doğrayarak ilave edin. Çırpma teliyle karıştırın. Kaşar peyniri eriyince altını kapatın.

Hamuru için; unu karıştırma kabına alın. Kabartma tozunu ve tuzu atıp harmanladıktan sonra ortasını havuz gibi açın. Ortaya yoğurdu, zeytinyağını ve tereyağını dökün. Bir yumurtanın akını içine alın, sarısını üzerine sürmek üzere ayırın.
Ortasından yavaş yavaş karıştırmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra 10-12 bezeye ayırın. Elinizle bastırarak hamuru düzleştirin. Ortalarına patlıcanlı harçtan paylaştırın. Ağızlarını yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...