2 Eylül 2010 Perşembe

Bezelyeli Patates Püresi tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Bezelyeli Patates Püresi
Bezelyeli Patates Püresi


Malzemeler:
300 Gr. Kıyma
1 Soğan
1 Yumurta
1 Tutam Maydanoz
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Kimyon

Püresi İçin:
2 Haşlanmış Patates
1 Kase Konserve Bezelye
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Süt
Tuz

Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:

Kıymayı karıştırma kabına alın. Soğanı içine rendeleyin. Yumurtayı kırın. Kıvamını bağlayacak kadar galeta unu koyun. Baharatlarını ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

Köfteleri yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun ve ortalarını parmağınızla bastırarak kase gibi açın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Püreyi hazırlarken; patatesleri haşlayın. Tencereye tereyağını koyup, sütü dökün. Konserve bezelyeyi ve patatesleri ezerek tencereye bırakın.

Tuzunu ekleyip karıştırın. Kıvama gelince altını kapatın. Köftelerin pişmesine 5 dakika kala fırından alın. Köftelerin ortalarına püreyi doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden koyun. Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...