12 Eylül 2010 Pazar

Çamlıca Çorbası

.

TARİFE YORUM YAZ


Çamlıca Çorbası

Malzemeler :

  •  1 Havuç
  • 1 Patates
  • 1 Çay B. Haşlanmış Bezelye
  • 1 Kase Mantar
  • 1 Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 3 Çorba K. Tel Şehriye
  • 1 Limon
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Mısır Özü Yağı
  • Etsuyu
  • Tuz
  • Su



Hazırlanışı

Havucu ve patatesi soyun. Küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ dökün. Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayın, kıymayı ekleyip kavurun. Ardından havucu, patatesi ve bezelyeyi katın. Hepsini karıştırdıktan sonra et suyunu koyun. Suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun.Kaynayınca şehriyeyi ilave edip,kısık ateşte pişirin.

Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberini ilave edin.Karıştırma kabında yumurta sarısını ve limon suyunu çırptıktan sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve altını kapatın. Üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...