13 Eylül 2010 Pazartesi

Haşhaşlı Çemenli Açma Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ




Haşhaş ile çemen farklı bir tarif..


Malzemeler :

* 6 su b.un
* 2 çorba k.tereyağı
* yarım çay b.sıvıyağ
* 1 yumurta
* 1 su b.süt
* 1.5 çorba k.kuru maya
* 2 çorba k.toz şeker
* 1 çorba k.tuz
* aldığı kadar un



İç harcı için:

* 3 çorba k.haşhaş
* sıvıyağ
* 2 çorba k.çemen
* sıvıyağ

Hazırlanışı :


Karıştırma kabına 5 su b. unu alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ortasını açın. Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın. Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın. Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.

Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın. Çemen ile sıvayarak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye alarakjavascript:void(0) hepsinin üzerine
yumurta sarısı sürün.190 dercede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...