6 Eylül 2010 Pazartesi

İrmikli Kremalı Çilekli Tart

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzemeler:
2 Su B. Söke Un
1900 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
3 Çorba K. Pudra Şekeri
1 Çay K. Kabartma Tozu

Kreması İçin:
2 Su B. Süt
4 Çorba K. Toz Şeker
2 Çorba K. İrmik
1 Tatlı K. Nişasta
1 Paket Vanilya

Üzeri İçin:

Çilek


Hazırlanışı:Unu karıştırma kabına alın. Unun üzerine kabartma tozunu ve pudra şekerini döküp harmanlayın. Yumurtayı ortaya kırın. Tereyağını da yumurtanın üzerine koyun. Ortasından yoğurmaya başlayın.

Yumuşak bir hale gelene kadar yoğurun. Tart kalıbına hamuru yerleştirin ve bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana dek pişirin. Kremasını hazırlarken; tencereye sütü, şekeri, irmiği, nişastayı ve vanilyayı dökün ve çırpma teliyle karıştırın.

Hazırlanan kremayı fırından çıkan tart hamurun üzerine dökün. Çilekleri ikiye bölün ve tartın üzerine dizin. Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...