23 Eylül 2010 Perşembe

Labada Sarması

.

TARİFE YORUM YAZ




Sarma diyince aklıma ilk zeytinyağlı sarma gelir onu da herkes güzel yapamaz kolay kolay :)

Malzemeler :

2 Demet Labada
2 Su B. İri Bulgur
2 Soğan
1 Tutam Taze Reyhan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Çorba K. Tereyağı
Yarım Çay B. Zeytinyağı
Tuz,Karabiber

Üzeri İçin:
1 Kase Yoğurt

Hazırlanışı:

iç harcını hazırlarken; bulguru, soğanı ve salçayı karıştırın. Reyhanı ve baharatlarını da ilave edin. Yarım çay bardağı zeytinyağını da ilave edin. İyice karıştırın. Labada yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Ardından soğuk suya batırıp çıkarın.

Hazırladığınız iç harcı yaprakların içine paylaştırarak sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir servis tabağı kapatın. Sıcak suyunu ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Pişen sarmaları servis tabağına aktarın. Yoğurtla servis edin.

1 yorum:

  1. pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...