15 Eylül 2010 Çarşamba

Patates Çanağında Köfte tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Patates Çanağında Köfte tarifi










Malzemeler :

5 Patates
300 Gr Kıyma
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
1 Yumurta
Galeta Unu
Tuz,Karabiber,Kimyon
* Üzeri İçin:
1 Su B. Domates Püresi
Reyhan
Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı



Hazırlanışı:

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyarak ikiye bölün. Fırın kabına içleri yukarı bakacak şekilde dizin. Çatalla içlerini hafifçe bastırarak ya da çıkararak çukurlaştırın. Köftesini hazırlamak için; kıymayı karıştırma kabına alın. Soğanı içine rendeleyin. Yumurtayı kırın. Kıvamını bağlayacak kadar galeta ununu dökün.

İnce doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurduktan sonra misket kadar köfteler yuvarlayın. Tabağa alarak un serpin. Tavaya sıvıyağ dökün. Kızınca köfteleri atın ve çevirerek pişirin. Köfteler kızardıktan sonra domates püresini ekleyin. Doğranmış reyhanı, tuzunu ve karabiberini atın. Altını kapattıktan sonra patateslerin içine paylaştırın. Kaşar peynirini rendeleyerek hepsinin üzerine koyun.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...