28 Eylül 2010 Salı

Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi (Güveçte)

.

TARİFE YORUM YAZ

Etli Pilav
Patlıcanlı Etli Pilav Tarifi (Güveçte)

Malzemeler:
2,5 Su B. Pirinç
3 Patlıcan
250 Gr. Dana Bonfile
1 Soğan
2 Domates
2 Defne Yaprağı
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz,Su


Hazırlanışı:

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Küp küp doğrayın ve sıvıyağda kızartın.Bonfileyi ince ince kıyın. Güvece sıvıyağ döküp etleri kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğanla birlikte pişirin. Ardından yıkanmış pirinci ve tereyağını ilave edin. Kabuklarını soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de ekleyin.

Defne yapraklarını atın ve tuzunu ekleyin. Sıcak su ekleyin. Kaynamaya başladığı anda kapağını kapatın ve fırına yerleştirin. 180 derecelik fırının orta katında pişirebilirsiniz. Pilav fırından çıkınca üzerine kızarmış patlıcanları dökün ve servis edin.

1 yorum:

  1. pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :) ) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :) ) (http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...