9 Eylül 2010 Perşembe

Puf Böreği Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ


Puf Börek Tarifi
Puf Böreği Tarifi


İşte size Oktay Usta' dan yeni bir börek tarifi daha: puf börek. Çok lezzetli bir şeye benziyor burdan hadi afiyet olsun =)

Malzemeler:

  • 3 su b. un
  • 3 çorba k. sirke
  • 1 tatlı k. tuz
  • alabildiği kadar su


Araları İçin:

  • sıvıyağ




İç Harcı İçin:

  • 150 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yumurta


Kızartmak İçin:

  • sıvıyağ



Hazırlanışı:Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine tuz serpin.Unun ortasını açın ve 3 çorba kaşığı sirke ve soğuk su ilave edin.Hamuru özleşene kadar yoğurun.Hamuru dinlendirin. Puf böreğinin 7 bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.7 kat hamuru aralarına sıvıyağ sürerek kat kat dizin ve en son katı yağlamayın.Hamuru streç filmle kapatın ve buzdolabında bir süre bekletin.

İç harcı için bir kaba 150 gr.beyaz peyniri,ince kesilmiş ve 1 tane Hamuru buzdalabından çıkartınca hamuru tekrar merdane ile açın ve hamurun üzerine parça parça peynirli harçtan ekleyin ve üzerine hamuru kapatın ve su bardağı ile kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve sıvıyağda puf böreklerini kızartın.

1 yorum:

  1. pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...