26 Eylül 2010 Pazar

Tavuk Sote (Mantar Püreli)

.

TARİFE YORUM YAZ

Tavuk Sote (Mantar Püreli)


Malzemeler :

* Püresi İçin:
5 Patates
1 Su B.Süt
1 Çorba K. Tereyağı
Tuz

* Tavuk Sote İçin:
1 Bütün Tavuk Gögsü
3 Yeşil Biber
1 Kırmızı Biber
3 Diş Sarımsak
7 Mantar
Yeşil Soğan Yaprağı
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber



Hazırlanışı:

Mantarı, maydanozu, biberleri, küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü de küp küp doğrayın. Tavuğu, biberi, sarımsağı ve mantarı tencerede kızmış yağın içine dökün. Hepsini beraber kavurun. Tuzunu ve karabiberini atın.

Püresini hazırlamak için; patatesleri soyun ve ince ince dilimleyin. Tencereye alıp üzerine su koyarak haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezecekle ezin.

İçine tuz ve istediğiniz baharatları ilave edin. Önce tereyağını ilave edin ve karıştırın. Ardından sütü azar azar ekleyerek kıvamını sıvılaştırın. Püreyi servis tabağına alın. Ortasında havuz oluşturun. Tavuk soteyi bu havuza boşaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...