3 Eylül 2010 Cuma

Yoğurt Soslu Ispanaklı Kumpir

.

TARİFE YORUM YAZ

Yoğurt Soslu Ispanaklı Kumpir

Malzemeler:
5 Patates
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Kaşar Peyniri Rendesi
2 Kırmızı Biber
1 Demet Ispanak
2 Çorba K. Yoğurt
1 Çorba K. Mayonez
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber


Hazırlanışı: Patatesleri yıkayın ve aluminyum folyoya sarın. Fırın tepsisine koyun ve 250 derecelik fırında içi lokum gibi olacak kadar pişirin. Ispanakları ve kırmızı biberleri ince biçimde kıyın. Tavaya sıvıyağ dökün ve sebzeleri soteleyin.

Fırından çıkan patatesleri, folyolarını açmadan bıçakla ortasından yarın. İçlerine önce tereyağı koyun ve karıştırın. Kaşar peyniri rendesi dökün. Ardından ıspanaklı karışımdan koyun. Yoğurdu ve mayonezi çırpıp üzerlerine sos şeklinde dökün. En son olarak tekrar kaşar peyniri rendesi dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...