8 Ekim 2010 Cuma

Limonlu Kremalı Revani Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Limonlu Kremalı Revani Tarifi

Revani en sevdiğim tatlılar arasındadır ancak
bu şeklini hiç denemedim denemek lazım,afiyetler olsun :)

Malzemeler:

4 Yumurta
1 Su B.Tozşeker
3 Çorba K. İrmik
5 Çorba K. Söke Un
1 P. Vanilya
1 P. Kabartma Tozu


* Kreması İçin:


2 Su B. Süt
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Söke Un
2 Çorba K. Tozşeker
1 Limon
* Şerbeti İçin:
4 Su B.Su
3 Su B. Tozşeker
1 Dilim Limon
* Süslemek İçin:
Kremşanti
Toz Yeşil Fıstık

Hazırlanışı :

Şerbetini hazırlamak için; su, toz şeker ve limon tencerede kaynatılır. Kremasını hazırlarken; süt, nişasta, un ve şeker tencerede karıştırılıp pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon kabuğunu rendeleyin. Limonun suyu da kremanın içine sıkılır. Göz göz olmaya başlayınca altını kapatın.

Karıştırma kabına yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle köpürtün. Ayrı bir tabakta unu, vanilyayı, irmiği ve kabartma tozunu bir kabın içinde harmanlayın. Bu karışımı da şeker ve yumurta karışımıyla birleştirip karıştırın. Fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Fırından çıkan keki soğuyunca fırın kabından çıkarın. Yağlı kağıdını kaldırın. Keki ortasında ikiye kesin. Alt parçayı yeniden fırın kabına alın.

Üzerine şerbetin bir kısmını dökün. Hazırlanan kremayı üzerine sürün. Diğer keki de üzerine kapatın. Üzerine tekrar şerbet dökün. Krem şantiyle ve yeşil fıstıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...