19 Kasım 2010 Cuma

Kaldırık Dolması

.

TARİFE YORUM YAZ


Kaldırık Dolması
Kaldırık Dolması

Malzemeler :

  • 1 Demet Kaldirik
  • 2 Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Su B. Bulgur
  • 300 Gr. Kıyma
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Su



Hazırlanışı:
Kaldirik yapraklarını yıkayın ve saplarını koparın. Önce kaynamış suya ardından soğuk suya alın ve suyunu süzün. Soğanları, sarımsakları ve dereotunu doğrayın. Karıştırma kasesine kıymayı, bulguru, salçayı alın ve tuzunu ve biberini atın.

Dereotunu, soğanı ve sarımsağı da ekleyin ve yoğurun. İyice karıştırdıktan sonra yaprakları elinize alın. İç harçtan koyun ve sarın. Tencereye sarmaları dizin. Yeteri kadar su ekleyin. Üzerini yağlı kağıtla ya da tabakla kapatın. Kapağını kapatın ve pişirin. Yoğurtla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...