22 Kasım 2010 Pazartesi

Soslu Baharatlı Hamur Kızartması

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzemeler :
2,5 Su B. Söke Un
1 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
1 Tatlı K. Karbonat
1 Çorba K. Toz Kırmızı Biber
1 Çorba K. Kekik
Su
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Sosu İçin:
1 Kase Fesleğenli Domates Sos
1 Çorba K. Domates Salçası
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

HazırlanışıKarıştırma kabına unu, yumurtayı, yoğurdu, karbonatı, tuzu, toz kırmızı biberi koyun ve yoğurun. Elde edilen katı hamuru unlayarak açın. Yuvarlak hamur kesme aletiyle hamuru kesin ve sıvıyağda kızartın.
Sosu için; Küçük bir tavaya önce sıvıyağ dökün Ardından fesleğenli domates sosunu, salçayı, tuzu ve karabiberi karıştırın ve kaynatın. Kaynayan sosu küçük bir kaseye koyarak kızarmış hamurların yanında servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...