12 Ocak 2011 Çarşamba

Mercimekli Kesme Çorba

.

TARİFE YORUM YAZ

Mercimekli Kesme Çorba




Malzemeler :

  • 1 Su B. Yeşil Mercimek
  • 4 Çorba K. Yoğurt
  • 2 Çorba K. Söke Un
  • Yarım Limon
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Tutam Taze Nane
  • Tuz
  • Su

Hamuru İçin:

  • 1 Su B. Söke Un
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay K. Tuz



Hazırlanışı
Yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 1 cm. kalınlığında açın.
Hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla önce ince şeritler kesin, sonra diğer taraftan da keserek küçük küpler elde edin.


Haşlanmış mercimeği sıcak suya koyun ve hamurları ilave edip kaynatın. Terbiyesi için yoğurdu, unu ve yarım limon suyunu karıştırın.Önce soğuk su sonra sıcak su verin. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ilave edin. Kaynayınca altını kapatın ve servis kasesine alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...