11 Ocak 2011 Salı

Pilavlı İncik Ziyafeti

.

TARİFE YORUM YAZ

Pilavlı İncik Ziyafeti


Malzemeler:
5 Tane Kuzu İncik
1 Soğan
1 Havuç
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı K. Tane Karabiber
Sıvıyağ
Tuz
Su



Pilavı İçin:2 Su B. Pirinç
1 Su B. Bulgur
1 Su B. Haşlanmış Nohut
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Etsuyu
Tuz
Su


Hazırlanışı Tencereye az sıvıyağı dökün ve etleri içine alıp kızartın. Defne yaprağını da ilave edin. Tane karabiberini atın. Soğanı iri iri doğrayın etlerin rengi kızarmaya başlayınca soğanları ilave edin.


Havucu da iri şekilde doğrayın ve tencereye ilave edin. Ardından salçaları ekleyin sıcak suyu döküp kapağını kapatın. İncikler pişerken pilavı hazırlamaya başlayın. Pirinci ve bulguru yıkayın. Pilav tenceresinde önce tereyağını eritin sonra sıvıyağı dökün.


Pirinci ve bulguru kavurun. Haşlanmış nohutu ilave edin. Su ve etsuyunu dökün. Tuzunu da attıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince altını kapatıp demlendirin. Servis tabağına boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz incikleri alın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...