4 Mayıs 2011 Çarşamba

Elmalı Kaymaklı Top Kadayıf

.

TARİFE YORUM YAZ

Elmalı Kaymaklı Top Kadayıf

Malzemeler :
Elmalı Kaymaklı Top Kadayıf
300 Gr. Tel Kadayıf
3 Elma
1 Su B. Ceviz
1 Çay B. Fındık Yağı
1 Çorba K. Tereyağı
Tarçın

Üzeri İçin:
Kaymak
İncir Reçeli



Hazırlanışı :
Kadayıfı geniş bir kabın içine alıyoruz. Fındık yağını döküp harmanlıyoruz. Elmaları rendeliyoruz. Cevizleri robota vuruyoruz. Rendelenmiş elma, kırılmış ceviz ve tarçını harmanlıyoruz.


Kadayıftan kahve fincanının (fincanın içini yağlıyoruz) içine doldurup içine elmalı harçtan koyuyoruz. Bardağın dışında kalan kadayıfları içine doğru katlayıp bastırıyoruz.

Doldurduğumuz kadayıfları fincandan çıkartıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Şerbeti için, 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve yarım limonu 10-12 dakika pişiriyoruz.

Kadayıflarımıza fırından çıktıktan sonra şerbeti ılık halde döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra kadayıf toplarının üzerine kaymak ve incir reçeli koyup servis ediyoruz. Oktay Usta'mıza bu tarifinden dolayı çok teşekkür ediyoruz Oktay Usta resmi site adresi: Oktay Ustam
. Kadayıf bana göre tatlılar arasında en lezzetlilerindendir. Bayramların gelmesini gözlememin sebeplerindendir ayrıca :) Bu lezzetli tatlıyı afiyetle yemeniz dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...