26 Mayıs 2011 Perşembe

Ev Usulü Kremalı Ekmek Kadayıfı

.

TARİFE YORUM YAZ

Ekmek Kadayıfı
Ev Usulü Kremalı Ekmek Kadayıfı                                                  
Malzemeler :

3 Yumurta
1 Çay B. Toz Şeker
3 Çorba K. Tepeleme Un
1 K. Kabartma Tozu
1 Çay B. Toz Fındık

Karameli İçin:
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Su



Kreması İçin:
3 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Pk. Vanilya
1 Yumurta Sarısı

Üzeri İçin:
1 Poşet Şanti
1 Su B. Süt
Limon Kabuğu Rendesi

Hazırlanışı :

Ekmek için, yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Kabartma tozu, un ve toz fındığı katıp çırpmaya devam ediyoruz.

İyice çırptıktan sonra dikdörtgen borcam bir kalıba karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencerede çırpma teliyle karıştırıyoruz.

Un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını katıp çırpmaya devam ediyoruz. Orta ateşte pişirdiğimiz krema muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Karameli için, şeker ve suyu pişiriyoruz.

Karamelin rengi koyu olursa açmak için yarım su bardağı sıcak su koyu karıştırıyoruz. Pişen ekmeğimize karameli döküp ekmeği ıslatıyoruz. Soğuyan ve katılaşan kremaya biraz süt döküp tekrar karıştırıyoruz.

Ekmeğimizin üzerine sörüyoruz. Şantiyi süt ile çırpıyoruz. Çırpılmış şantiyi 5 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Tatlımızın üzerine sürüyoruz. Son olarak 1 limon kabuğunu üzerine rendeleyip tatlıyı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun. Buradan çok lezzetli bir kadayıfa benziyor. oktayustam.com'a ve Oktay Usta'ya teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...