8 Mayıs 2011 Pazar

Ev Usulü Patlıcan Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ

Kıyma ile birlikte kuyruk yağını iyice yoğuruyoruz. Tuz ve karabiberini ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.

Ev Usulü Patlıcan Kebabı


Malzemeler :
Ev Usulü Patlıcan Kebabı
400 Gr. Kıyma
100 Gr. Kuyruk Yağı
Patlıcan
Tuz
Karabiber
Domates
Biber
Finike Bazlaması



Hazırlanışı :
Kuyruk yağını ince bir şekilde kıyıyoruz. Kıyma ile birlikte kuyruk yağını iyice yoğuruyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.

Kalın patlıcanları şerit şeklinde soyup kalın dilimler şeklinde doğruyoruz. Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Demir şişe bir patlıcan bir köfte geçirmek üzere diziyoruz.

Domates ve biberleride doğrayıp çöp şişe geçiriyoruz. Patlıcan kebaplarımızı önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz.

Domates ve biberleride pişirip servis tabağına bazlama ile birlikte patlıcan kebaplarımızı ve domates ve biberleri koyup servis ediyoruz.

Kaynak:
oktayustam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...