24 Mayıs 2011 Salı

Midye Börek

.

TARİFE YORUM YAZ

İç harcı için, sucuk, kaşar, örgü mozerella, biber, zeytin ve fesleğeni doğrayıp domates kurusu ile birlikte harmanlıyoruz.




Malzemeler :

Midye Börek
3 Su B. Un
1 Pk. İnstant Maya
3 Çorba K. Zeytinyağı
Tuz
Ilık Su
İç Harcı İçin:
75 Gr. Sucuk
50 Gr. Kaşar Peyniri
50 Gr. Örgü Mozarella
1 Kase Domates Kurusu
2 Köy Biberi
8 Zeytin
1 Tutam Fesleğen
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı


Hazırlanışı :

Hamuru için, un, instant maya, zeytinyağı, tuz ve biraz ılık suyu karıştırıp yoğuruyoruz. Hamuru mayalanmayası için dinlendiriyoruz.


İç harcı için, sucuk, kaşar, örgü mozerella, biber, zeytin ve fesleğeni doğrayıp domates kurusu ile birlikte harmanlıyoruz.



Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Merdane ile elimiz büyüklüğünde açıp iç harçtan koyuyoruz.


Yarım ay şeklinde kapatıp çatalla uçlarına bastırıyoruz. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip biraz daha mayalandırıyoruz. Yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...