22 Mayıs 2011 Pazar

Şeker Börek

.

TARİFE YORUM YAZ

Maydanozları ince bir şekilde doğrayıp beyaz peynir ile karıştırıyoruz. Milföy hamurlarını merdane ile biraz büyütüp 2'ye bölüyoruz.



Malzemeler :

10 Milföy Hamuru
1 Tutam Maydanoz
200 Gr. Beyaz Peynir
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu

Hazırlanışı:

Maydanozları ince bir biçimde doğrayıp beyaz peynirle karıştırıyoruz. Milföy hamurlarını merdaneyle biraz büyütüp ikiye bölüyoruz.

İki tarafına da uzunlanmasına iç harçtan koyup iki tarafından kapatıyoruz. Uç kısımlarını bir tarafını sağa diğer tarafını sola çevirerek yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Oktay Usta'ya bu tarifi için teşekkür ediyoruz. Çok lezzetli görünüyor börekler yapıp da yiyene afiyet olsun artık :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...