4 Mayıs 2011 Çarşamba

Tavuklu Beşamelli Enginar

.

TARİFE YORUM YAZ

Tavuklu Beşameli Enginar
Malzemeler :
Tavuklu Beşamelli Enginar
1 Tavuk Göğsü
6 Enginar
2 Domates
2 Sivri Biber
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Su


Beşamel Sosu İçin:
1,5 Su B. Süt
1 Çorba K. Tereyağı
1 Çorba K. Un
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
50 Gr. Kaşar Peyniri


Hazırlanışı :
Enginarları tencerenin içine alıyoruz. Sıvıyağ ve ve enginarların yarısını geçecek kadar suyu ekleyip pişiriyoruz. Tavuk göğsünü kuş başı doğruyoruz.

Soğanı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Sonra tavukları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domates ve biberide doğrayıp tavuğa ekliyoruz.

Sarımsağı rendeliyoruz. Tuz ve baharatlarını katıp kavurmaya devam ediyoruz. Beşamel sos için, sos malzemelerini tencerenin içine alıp pişiriyoruz. Enginarların içine
tavuk sotemizden koyup üzerine beşamel sos döküyoruz.

Rendelenmiş kaşar peynirinide üzerine serpip öncedne ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...