1 Haziran 2011 Çarşamba

Büzgülü Tatlı

.

TARİFE YORUM YAZ

Yumurta, yoğurt ve margarini karıştırıyoruz. İrmik, kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı tepeleme un koyup yoğuruyoruz.

Büzgülü Tatlı


Malzemeler :

Büzgülü Tatlı
1 Yumurta
1 Su B. Yoğurt
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Çorba K. İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
Ustasından Un Ölçüsü



Şerbeti İçin:
3 Su B. Su
2 Su B. Toz Şeker

1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
File Badem


Hazırlanışı :

Yumurta, yoğurt ve margarini karıştırıyoruz. İrmik, kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı tepeleme un koyup yoğuruyoruz. Hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz.

Şerbeti için, su, şeker ve limonu şeker eriyene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Hamuru 5 bezeye bölüp ince bir biçimde açıyoruz.

Açtığımız hamurları bıçak ile 6 parçaya kesiyoruz. Parçaları elimizle büzüp uçlarını birleştiriyoruz.

Kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran tatlımızı soğuk şerbete sokup çıkartıyoruz. Servis tabağına aldığımız tatlımızın üzerini file bademle süsleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...