6 Haziran 2011 Pazartesi

Fırında Kuzu Kol

.

TARİFE YORUM YAZ

Et iyice yumuşakdıktan sonra tuzunu serpip suyuyla birlikte önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar biraz daha pişiriyoruz.

Fırında Kuzu Kol



Malzemeler :

Fırında Kuzu Kol
1 Kuzu Kol
1 Soğan
1 Havuç
2 Defne Yaprağı
Tane Karabiber
Tuz
Su
Sıvıyağ



Safranlı Pilavı İçin:
3 Su B. Pirinç
2 Havuç
1 Pk. Kuşüzümü
1 Çimdik Safran
1 Su B. Et Suyu
2 Çorba K. Tereyağı
Su
Tuz


Hazırlanışı :

Kuzu kolu geniş bir tencerede defne yaprağı ile haşlıyoruz. Et iyice yumuşakdıktan sonra tuzunu serpip suyuyla birlikte önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar biraz daha pişiriyoruz. Safranlı pilav için, tenceremize tereyağ ve biraz
sıvıyağ ekleyip eritiyoruz.

Üzerine yıkanmış pirinçlerimizi ekleyip kavuruyoruz. Pirinçleri kavurduktan sonra rendelenmiş havuç ve kuş üzümünü katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Başka bir kapta pilav suyuna et suyu ve safranı katıp karıştırıyoruz. Safranlı suyu pilavımıza ilave edip biraz karıştırıp tuzunu katıyoruz.

Pilavımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pilavımız piştikten sonra servis tabağına pilavımızı yerleştiriyoruz. Diğer bir tabağa ya da pilavın üstüne fırında kızarana kuzu etimizi koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...